Pomoć / Informacije
3. Oglašavanje i pretraga SMS-om i MMS-om
Na ovoj stranici smo pokušali da odgovorima na najčešće postavljana pitanja u vezi oglašavanja i pretrage SMS-om. Ako niste našli odgovor na Vaše pitanje, pišite nam na informacije@oglasnatabla.rs Odgovaramo na sva pitanja.
Zašto bih postavljao oglase sms-om kad mogu i preko internet stranice?
Postavljanje oglasa sms-om je predviđeno za korsnike koji žele hitno da postave oglas, a nisu pri kompjuteru ili pri internetu. Ova mogućnost je takođe predviđena za korisnike koji pristupaju internetu preko mobilnog telefona pošto mobilna verizja našeg oglasnika nema mogućnost direktnog postavljanja oglasa.
Kako da postavim SMS oglas?
Oglas šaljete tako što ćete na samom početku sms poruke prvo napisati OG a zatim posle toga tekst oglasa. Poruku pošaljite na broj 6260. Na primer, ako prodajete automobil fiat bravo crvene boje, na plin, 1996 godište za na primer 2800 eura, poslali bi ste na broj telefona 6260 sledeci sms tekst: OG prodajem fiat bravo crvene boje 1996, ugradjen plin, ful, 2800 eur U oglasu ne morate da ostavljate broj telefona pošto će kao broj telefona uvek biti naveden broj sa koga šaljete sms.
Kako da postavim sliku sa SMS oglasom (MMS oglas)?
Ako želite da postavite oglas sa slikom, pošaljite sliku sa Vašeg telefona mms-om, tekst poruke započnite sa FO a zatim tekst oglasa, i mms pošaljite na broj 6260. Ova usluga funcioniše samo za korisnike MTS i Telenor mreže.
Kada oglas izlazi na internet stranici Oglasna Tabla?
Vi ćete dobiti odmah sms potvrdu da je oglas primljen, a oglas će posle provere sadržaja biti postavljen na internet stranicu oglasnatabla.rs najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prijema.
Kako znam da je oglas primljen?
Ako je Vaš oglas primljen, dobićete potvrdnu poruku sms-om. U gornjem primeru, potvrda koju bi ste dobili bi glasila: Vaš oglas "prodajem fiat bravo crvene boje ..." je primljen na oglasnatabla.rs i traje 60 dana ili dok ga ne obrište slanjem sms-a: BR 1234 na broj 6260
Koliko košta postavljanje oglasa SMS-om i MMS-om?
Svaki oglas posatavljen SMS-om ili MMS-om košta 92 din (cena je ukupna i uključuje sve poreze i telekom dažbine). Poruka se ne naplaćuje ako napravite neku grešku i oglas ne može da se objavi.
Koliko dugo će oglas biti postavljen na oglasnatabla.rs?
Oglas je aktivan, kao i svi ostali oglasi, 60 dana ili dok ga vi ne obrišete.
Kako da obrišem SMS ili MMS oglas?
Da bi ste obrisali oglas, morate imati ID oglasa koji ste dobili kada ste postavili oglas. To je broj koji ste dobili u potvrdnoj poruci pri postavljanju oglasa posle slova BR. U gornjem primeru to je broj 1234. Da bi ste obrisali oglas, pošaljite sms poruku na broj 6260 koja počinje sa BR a zatim navedite ID broj Vašeg oglasa. Ako bi ste želeli da obrišete oglas iz gornjeg primera, poslali bi ste na broj 6260 sledeću poruku: BR 1234 Oglas se na ovaj način može obrisati isključivo ako je poruka za brisanje poslata sa istog telefona sa koga je oglas i postavljen. Ovo je radi Vaše bezbednosti, da niko drugi sem Vas ne bi mogao da obriše Vaš oglas. Brisanje oglasa košta 16 din (cena je ukupna i uključuje sve poreze i telekom dazbine).
Zašto bih pretraživao oglase sms-om kad mogu preko internet stranice?
Pretraživanje oglasa sms-om je predvidjeno za korsnike koji žele da brzo dobiju modele, cene, godišta i brojeve telefona oglasa u kategoriji automobili, a pri tome ili nisu pri kompjuteru ili nemaju pristup internetu preko mobilnog telefona.
Da li mogu da se pretražuju i oglasi u drugim kategorijama osim automobila?
Ne, za sada mogu da se pretražuju samo oglasi u kategoriji "Automobili".
Kako da pretražim automobilske oglase putem SMS-a?
Ako na samom početku sms poruke prvo napišete TR a zatim marku automobila koji Vas zanima, i poruku pošaljite na broj 6260, dobićete natrag sms poruku sa podacima iz poslednjih 5 oglasa. Na primer, ako želite da saznate modele, godišta, cene i telefone poslednjih 5 oglasa modela Audi, pošaljite TR audi na broj 6260. Dobićete nazad sms koji izleda na sledeći način (ovo je samo primer):

* 80 1988g 3100eur 063520498
* A4 1994g 4750eur 066140455
* A3 1992g 4100eur 0641777336
* 100 1988g 2700eur 0631907213
* A3 1988g 800eur 063541861
Kako da dobijem sledećih 5 oglasa?
Sledećih 5 oglasa dobijate ako pošaljete identičnu poruku koju ste Već poslali na broj 6260. Do god šaljete identičnu poruku u roku od 24 sata od prve poruke, uvek ćete dobijati sledećih 5 oglasa u istoj kategoriji i oglasi se neće ponavljati.
Kako da dobijem oglase samo za određeni model automobila putem SMS-a?
Na samom početku SMS poruke prvo napišete TR a zatim marku i model automobila koji vas zanima, i poruku pošaljite na broj 6260. Na primer, ako želite da saznate modele, godišta, cene i kontakt telefone poslednjih 5 oglasa modela Audi 100, pošaljite TR audi 100 na broj 6260. Automobili koji na internet stranici nemaju definisane modele (Lada na primer), po tim modelima nećete moći da pretražujete, ali i dalje možete da pretražujete po samom modelu (znaci Lada na primer i dalje može da se pretražuje a Samara na primer ne može).
Koliko košta pretraga SMS-om?
Svaka pretraga sms-om (znači svaka poruka koju dobijete sa oglasima) košta po poruci 16 din (cena je ukupna i uključuje sve poreze i telekom dažbine). Poruka se ne naplaćuje ako napravite grešku i ne dobijete ni jedan oglas nazad.
Oglasnatabla.rs koristi kolačiće (cookies) da bi prilagodio sadržaj posetiocima, kao i za analizu poseta. Oglasnatabla.rs takođe deli podatke sa servisima za obradu posećenosti, koji ne sadrže podatke o identitetu korisnika. Nastavkom pregleda sajta, bez izmene podešavanja o prihvatanju kolačića (cookies) prihvatate korišćenje istih. Više informacija možete videti ovde