Pomoć / Informacije - Opšte informacije o oglašavanju na oglasnatabla.rs
Na ovoj stranici smo pokušali da odgovorimo na najčešće postavljana pitanja. Ako niste našli odgovor na Vaše pitanje, pišite nam na informacije@oglasnatabla.rs Odgovaramo na sva pitanja.
Šta je Oglasna Tabla?
Oglasna Tabla je oglasni prostor na internetu na kome možete postavljati ili pretraživati male oglase, sa pratećim fotografijama ili bez njih, oglašavajući ili tražeći različitu robu. Za sada nije moguće oglašavati usluge.
Kako da postavim oglas?
Oglas se postavlja tako što kliknete na dugme ili link "Postavi Oglas" i sledite uputstva.
Da li je obavezna registracija i/ili ostavljanje ličnih podataka?
Oglasna Tabla ne propisuje nikakvu posebnu obavezu za postavljanje i pretraživanje oglasa, drugim recima oglašavanje je potpuno slobodno i oglašivač odlučuje koliko i koje će podatke ostaviti. Ako je u pitanju pravno lice (firma i preduzetnik) Zakonu o Oglašavanju propisuje da se mora popuniti Deklaracija.
Zašto je potrebna lozinka pri postavljanju oglasa?
Lozinka se ostavlja radi Vaše zaštite, da bi ste kasnije samo Vi mogli da oglas promenite ili izbrišete.
Da li košta oglašavanje i da li ima nekih ograničenja?
Oglašavanje je potpuno besplatno i za fizička i za pravna lica. Možete postaviti koliko god hoćete različitih oglasa besplatno. Dubleti tj. potpuno isti oglasi će biti izbrisani.
Koliko dugo će oglas biti objavljen?
Oglasi će biti objavljeni na sajtu Oglasna Tabla dva meseca, osim ako ga vi pre toga ne obrišete sami. Deset dana pred istek oglasa, bićete obavešteni e-mailom da oglas ističe sa mogućnošću da oglas dalje produžite.
Kako da promenim sadržaj oglasa (tekst, cenu ili nešto drugo) ili oglas potpuno obrišem?
Za promenu sadržaja oglasa, pronađite i otvorite Vaš oglas i kliknite na dugme "Izmeni Oglas". Posle izmene, ukucajte lozinku koju ste ostavili kada ste postavljali oglas. Za brisanje oglasa, pronadjite i otvorite Vaš oglas i kliknite na dugme "Brisanje Oglasa". Ukucajte lozinku koju ste ostavilii kada ste postavili oglas.
Zašto ne mogu da promenim ime, telefon, email ili slike u oglasu?
Ovu funkcionalnost nismo predvideli zato što se zapravo vrlo retko dešava da se neki od ovih podataka promenio, pa nije bilo potrebe za takvom funkcijom. Ako Vam se pak dogodio baš takav slučaj, najlakše je da jednostavno postavite novi oglas a stari obrišete.
Zašto se e-mail ne vidi i kako da kontaktiram oglašivača e-mailom?
E-mail adresa se ne vidi da bi oglašivača zaštitili od spam-a (neželjene pošte). Ako je oglašivač ostavio svoju e-mail adresu (koja nije obavezna), kada otvorite željeni oglas videćete na dnu link "Pošalji e-mail oglašivaču". Kliknite na to dugme, a zatim popunite data polja i e-mail će biti automatski poslat.
Koji oglasi neće biti objavljeni i ko odgovara za sadržaj oglasa?
Za istinitost objavljenih oglasa, vlasništva nad autorskim pravima, na fotografije i kvalitet robe koje se oglašavaju na sajtu Oglasna Tabla, odgovara isključivo oglašivač. Oglasi koji nisu u skladu sa Zakonom o Oglašavanju, koji su prijavljeni kao neprikladni ili koji se ispostave da nisu istiniti, biće obrisani. Takodje ce biti obrisani oglasi koji sadrže psovke i oglasi koji se mogu protumačiti kao uvredljivi.
Koja je maksimalna veličina slike koja može da se postavi uz oglas?
Maksimalna veličina je 2 MB po slici.
Zašto neke funkcije i/ili izgled na sajtu Oglasna Tabla ne funkcionišu u mom internet pretraživaču?
Neke od funkcija kao i izgled nekih delova stranice nije moguće optimizovati za sve internet pretraživače. Oglasna Tabla je optimizovana za Internet Explorer, FireFox i Opera (poslednje verzije) u operativnom sistemu Windows čime je pokriveno preko 95% korisnika u Srbiji.
Moje mesto nije na spisku Lokacija. Koju onda lokaciju da naznačim?
Da bi imali dovoljnu pokrivenost lokacija koja bi obezbedila praktičnost pretraživanja a da u isto vreme spisak lokacija bude pregledan i ne suviše dugačak, odlučili smo se da lokacije podelimo po pozivnim brojevima fiksne telefonije. Ako Vaše mesto nije na spisku lokacija, potražite najbliže mesto sa istim pozivnim brojem, naznačenim u zagradi pored imena mesta, i izaberite to mesto kao svoju lokaciju.
Koja je razlika izmedju "Ostale lokacije" i "Nepoznata lokacija" pri pretraživanju?
"Ostale lokacije" su sve lokacije koje nisu na spisku lokacija, dok "Nepoznata lokacija" je za one oglašivače koji su se odluičili da ne navedu svoju lokaciju. Obratite pažnju da ako pri pretraživanju odaberete određenu lokaciju, oglasi sa nepoznatom lokacijom neće biti prikazani u listi.
Oglasnatabla.rs koristi kolačiće (cookies) da bi prilagodio sadržaj posetiocima, kao i za analizu poseta. Oglasnatabla.rs takođe deli podatke sa servisima za obradu posećenosti, koji ne sadrže podatke o identitetu korisnika. Nastavkom pregleda sajta, bez izmene podešavanja o prihvatanju kolačića (cookies) prihvatate korišćenje istih. Više informacija možete videti ovde